Intohimosta vaikuttamiseen

Rakkaudesta kotiseutuun

Tammikuussa päätetään, kuinka meidän pohjoissavolaisten hyvinvointia ja arjen turvaa tulevaisuudessa rakennetaan. Olen ehdolla, koska jokaisen meistä on voitava luottaa siihen, että apua saa, kun sitä tarvitsee.

Luottamus on demokratiamme ja yhteisömme vahvin aines: sen rakentaminen on jokapäiväistä. Olen politiikassa hoitamassa yhteisiä asioita, vaikuttamassa: kiihkottomasti hyvän puolella. 

Sallamaarit Markkanen

rakkaudesta kotiseutuun

Elämä tapahtuu tässä. Aikakautemme eriskummallisin vuosi pysäytti myös minun perheeni pohtimaan arkeamme uudestaan. Elämä jokaisine tavallisine toimineen muutti maailmassa muotoaan vuonna 2020. Elämä yksinkertaistui, palasi tavallaan juurilleen. Kuopio kutsui vetovoimallaan, ja me tartuimme siihen.  

Olen 33-vuotias keskustalainen varakansanedustaja, Kuopion kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen, vaikuttaja, äiti ja puoliso. Syntyperäinen savolainen. Politiikassa olen mukana hoitamassa yhteisiä asioita, vaikuttamassa: kiihkottomasti hyvän puolella.  

Ajattelen, että politiikka ei ole vain mielipiteitä: se on myös vaikuttamiskeinojen ja -paikkojen tunnistamista. Olen saanut toimia eri tehtävissä politiikan ja vaikuttamisen saralla reilut kymmenen vuotta. Vaikuttamisesta on tullut intohimo ja tapa nähdä asioiden paremmin hoitamisen mahdollisuuksia.  

Ajattelen myös, että tässä ajassa tarvitsemme politiikassa yhä enemmän ihmisten kohtaamista, inhimillisyyttä ja reiluutta. Meistä jokaisella on vastuu yhteiskuntamme tunnelmasta. Luottamus on demokratiamme ja yhteisömme vahvin aines: sen rakentaminen on jokapäiväistä. Uskon siihen, että kun asioita ja ihmisiä katsotaan samalta tasolta suoraan silmiin, johtaa se silloin hyvään. 

Pienyrittäjäperheessä kasvaneena minulle on verenperintönä siunaantunut sisukas luonteenlaatu, vastuunkanto ja stressinsietokyky.  Olen päätöksentekokykyinen ja minulla on ratkaisunhakuinen ote niin elämään kuin työhön. Rakentavasti ja asioita eteenpäin saattava kritiikki on minulle luonnollinen tapa toimia.  Elämässä ja työssä minulle on tärkeää jatkuva kehittyminen ja itsensä haastaminen. 

Olen työurani aikana työskennellyt politiikan ja vaikuttamisen asiantuntijana yksityisellä sektorilla, pääsihteerinä nuorisojärjestöjen valtionavustusten parissa opetus- ja kulttuuriministeriössä ja lisäksi erityisavustajana europarlamentaarikoille Euroopan pääkaupungissa Brysselissä. Kuopiossa ensimmäinen työpaikkani oli kenkäkauppa DinSkolla 

Rakastan kirjoja lukien ja kuunnellen: mielen ja ajattelun haastaminen on jännittävää ja antoisaa.  Mielen lisäksi  myös  keho  on  pidettävä  virkeänä  ja  vahvana.  Liikunta haastaa kroppaa ja tekee mielelle hyvää – lenkkeily, painojen nostelu sekä soutulaite saavat hien irtoamaan.  Onni rakentuu perheeseen ja läheisiin: elämä tapahtuu yhdessä nauraen, jutellen ja touhuten.