43 pointtia äänestää Sallamaaritia

 1. Arvot: reiluus, inhimillisyys, luottamus. 
 2. Sosiaalisuus: ihmiset ovat maailman paras asia! Toisiin tutustuminen on minulle luontevaa ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen on valttikorttini.  
 3. Kohtaaminen: äiti Teresan sanoin älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä. 
 4. Luonne: määrätietoinen, inhimillinen, reipas, iloinen. Päätöksentekokykyinen ja ratkaisunhakuinen ote niin elämään kuin työhön. 
 5. Rohkeus: olla aidosti asioista jotakin mieltä. 
 6. Keskusta: koko Suomen puolesta. 
 7. Vaikuttaminen: jokapäiväistä. 
 8. Vuosikymmen politiikassa: tuntee politiikan kentän & toimijat. Osaa vaikuttaa.  
 9. Siilinjärvi: koti.  
 10. Savolainen: anna kaekkes vuan elä periks. 
 11. Euroopan parlamentti: työ tekijäänsä opettaa. Vuodet parlamentissa avasi silmät ja toi EU:n päätöksenteon iholle. Tämän päivän kansanedustajan on ymmärrettävä sekä kansallinen että EU:n lainsäädännöllinen toimintaympäristö. 
 12. Yrittäjäperheen tytär: verenperintönä siunaantunut sisukas luonteenlaatu, vastuunkanto ja stressinsietokyky. 
 13. Luottamus: Suomen hyvinvoinnin ja menestyksen vahva perusta ja sen rakentaminen vaatii jatkuvaa työtä. 
 14. Kotimainen ruoka: maailman parasta, puhtainta ja turvallisinta. Toimet kotimaisen ruoantuotannon vahvistamiseksi ovat meidän kaikkien etu.  
 15. Puhdas luonto: jaettu rikkautemme, joka on jätettävä tuleville sukupolville parempaan kuntoon kuin olemme sen saaneet.  
 16. Kokonaisuus: yksittäiset ratkaisut ovat tehottomia ilman suurten kokonaisuuksien hahmottamista. 
 17. Melko nuori: ohittanut nuorisolain määritelmän nuoresta, siis kolmekymppinen nuoriaikuinen.  
 18. Armi Ratia: Marimekko. Inspiraatio niin perustajansa, yrityksen tarinan & olemisen kuin vahvojen kuosien myötä. 
 19. Aitous: kun asioita ja ihmisiä katsotaan samalta tasolta suoraan silmiin, johtaa se silloin hyvään. 
 20. 10 000 kilometriä: pitkälle toistasataa tilaisuutta ja lukemattomat tunnit kampanjatyöhön. Ihmiset ja vaalipiiri mahdollisuuksineen ja haasteineen on tulleet tutuiksi. 
 21. Keskustelukulttuuri: tarvitsemme yhteisöömme arvonpalautusta tapaan, jolla kohtelemme ja puhuttelemme toisiamme. Kääriäisen suosimaa suomalaista sananlaskua siteeraten arvaa tilasi ja anna arvo toisellekin 
 22. Perhe & läheiset: kaikki kaikessa. Elämä tapahtuu yhdessä nauraen, jutellen ja touhuten. 
 23. Kaveria ei jätetä: reilu yhteiskunta ei tee niin jatkossakaan. Yhdessä on pärjätty ja yhdessä sitä on menestyttykin.  
 24. Hyvinvointipoliittisen päätöksenteon on pyrittävä mahdollistamaan jatkuvasti ja kestävästi ihmisten parempaa vointia.  
 25. Itä-Suomi: täynnä mahdollisuuksia. Meidän on jatkossakin kehitettävä tätä aluetta pitkällä sihdillä. Teot ja toimet tässä päivässä, katse tiukasti tulevassa. 
 26. Jan Vapaavuori: ihailen hänen aluepoliittisia kykyjään. Jokaisesta Savo-Karjalan kansanedustajasta on löydyttävä pieni Vapaavuori, joka puolustaa Itä-Suomen alueita samalla tarmokkuudella ja intohimolla kuin Helsingin pormestari omiaan. 
 27. Kotiseutu: kaikista rakkain lähiyhteisö ja elämän juuret. 
 28. Vihreä kulta: Suomalaisesta puunkäytöstä ei pidä luopua. Kestävä metsätalous osana hyvinvointiamme saa jatkua. Luotan suomalaisten metsänomistajien vastuullisuuteen ja osaamiseen huolehtia omista, itselleen tärkeistä metsistä. 
 29. Huoltsikkaparlamentit: näiden vaalien kampanjointitapahtumien jalo hittimuoto. Parlamentit koolla, tiukkoja kysymyksiä, leppoista tutustumista ja mahtavaa haastamista! 
 30. Paavo Väyrynen: vaikka olisin toivonut valtiomiehemme uralle kunniallisempaa päätöstä, niin olen valtavan kiitollinen kokemuksesta & opeista, mitkä Väyrynen tarjosi yhteistyömahdollisuudella Brysselissä 2014-2015. 
 31. Poliitikko: testattu on – virkamiestä minusta ei tule. Veri vetää tiukasti päättäjän pöydän puolelle. 
 32. Piirin puheenjohtajuus: itsenäinen vastuunkanto yhdistettynä joukkuepelaamiseen on politiikassa kantava voima. 
 33. Paikallinen Keskusta: aatteen paloa joka tasolla – myös lähellä. 
 34. Lasten vilpitön ilo: riemu pienistäkin asioista – sitä tarvitaan aikuisuuteenkin selvästi enemmän. 
 35. Haastaminen: rohkeus kysyä, kyseenalaistaa ja olla toistakin mieltä. Rakentavasti ja asioita eteenpäin saattava kritiikki on minulle luonnollinen tapa toimia. 
 36. Nainen: Suomessa ei vielä koskaan ole ollut puolet kansanedustajista naisia. 
 37. Vaikuttamisen ammattilainen: politiikka ei ole vain mielipiteitä. Se on myös vaikuttamispaikkojen ja –keinojen tunnistamista.  
 38. Perunavelli: lapsuuden lempiruoka & SM-kampanjan vaaliherkku. Tehdään kotimaisista raaka-aineista ja potut suoraan Siilinjärveltä! 
 39. Yhteistyö yli puoluerajojen: ainut tapa hoitaa maatamme kestävästi. Ja sovussa! 
 40. SM-liiga: kampanja ja politiikka on joukkuetyötä. Ilman tukitiimiä ei vaaleista tulisi mitään. Ansaitsee valtavan kiitoksen korvaamattomasta työstä & ajasta, mikä yhteisen työn eteen laitetaan. 
 41. Koulutus: Suomen hyvinvoinnin keskeinen tekijä ja menestyksen kivijalka. Osaamisella meidät on nostettu maailman kartalle.  
 42. Tulevaisuuden usko: on oltava Suomessa aina vahvempi kuin pelko ja epäluulo. 
 43. Minä rakastan tätä maata: se on karu ja kaunis niin. Sanoin kuvata en sitä saata, sitä sydän vain ymmärtää.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin