Työtä

Vahva työllisyys ruokkii sekä hyvinvointiamme että kaupunkimme taloutta. Työpaikat syntyvät paikallisiin ja alueellisiin yrityksiin. Kaupungin tehtävä on olla aktiivinen elinkeinoelämän mahdollistaja, joka käy avointa ja aitoa keskustelua alueen elinkeinoelämän kanssa. 

Elämme aikaa, jossa työ ja opiskelu ovat ajasta ja paikasta riippumatonta. Netin on kuljettava kaupungin laidalta toiselle ja on kohtuullista odottaa kaupunkilaisten luottavan sen kantavuuteen: toimivat tietoliikenneyhteydet ovat sekä keskuskaupungin kuin modernin maaseudun oikeus.  

Hyvinvoiva talous, yrittäjyys, monimuotoinen työ, koulutuksen mahdollisuudet sekä toimiva infra johtavat tasapainoiseen kaupunkikehitykseen. 2020-luvun kuopiolaisten on pystyttävä asumaan, tekemään työtä, yrittämään ja elämään hyvää elämää siellä päin kaupunkia, missä haluaa.   

Aloitetaan näistä:

Kuopio syö, tanssii, laulaa ja soi yhä enemmän: ravintola- ja kaupunkikulttuuri luo tunnelmaa ja lisää keskustan houkuttelevuutta. Minä ainakin haluaisin kulkea Kuopion torilta Kauppakatua pitkin satamaa kohti ja poiketa matkalla kakkupalaselle herkkubaariin, nähdä horisontissa siintävät ravintolalaivat ja kelluvat terassit. Napata matkalta kuplateen kojusta, hymyillä pop-up kioskia pitäville nuorille ja haistaa ravintolapäivän tuoksuja. Poiketa löytöjen perässä puistokirppikselle ja nauttia elävästä musiikista, naurusta ja tanssitaiteesta. Se kaikki on mahdollista, kun varmistamme kaupungissa yrittämisen ja tapahtumien järjestämiseen kevyen byrokratian sekä tilojen ja tapahtumapaikkojen saatavuuden.

Toimiva netti on edellytys: monipaikkaisesti toimiva Kuopio on tulevaisuuden merkittävä linjavalinta. Vuonna 2020 etätyöstä tuli normi ja digistä yhä enemmän tavallista. Yhä useammassa perheessä elämä jakautuu useampaan paikkaan, kun työ tai opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta. Kaupungin joka laidalla on tasa-arvoisesti voitava luottaa, että verkkoyhteydet toimivat.