Liikettä

Unelmien Kuopio tehdään yhdessä. Viihtyisä ja elävä Kuopio sykkii elämää. Oppiminen, kulttuuri ja liikunta ovat tärkeä osa jokaisen hyvää elämää ja alueemme elinvoimaa. Niihin pitää olla mahdollisuus tulotasoon katsomatta.   

Aktiivinen kaupunkilaisuus edesauttaa kaupunkia tekemään kuopiolaisten haaveita todeksi ja kaupungin on pitäjäraatien rinnalle kaupunkilaiselleen nostettava myös kevyempiä osallistumismahdollisuuksia.  

Aloitetaan näistä:

Mualiman napa ulottuu satamatorille: maailmankuulu savolainen kansallisylpeytemme, eli Kuopion tori, ulottuu haaveissani aina sataman sykkeeseen. Torien välisen alueen kehittäminen on kaupunkikeskuksellemme ennen muuta mahdollisuus. Eloisa Kuopio tarjoaa niin kaupunkilaisille, naapureille kuin turisteillekin mielekkäät ja houkuttelevat ostospaikat, hyvän ruoan ja juoman, iloiset ilmeet ja mukavat muistot.

Osallistuva budjetointi eli #MeidänKuopio: kaupungin talousarvioon sisällytetään osallistuva budjetointi, jossa osa kaupungin varoista käytetään kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, jotka parantavat arjen toimivuutta ja kylien ja lähiöiden viihtyisyyttä. Kaupunkilaiset äänestävät ehdotuksista, joista eniten ääniä saaneet ehdotukset kaupunki toteuttaa.  

Vuoden liikkuvin kunta: kuluvalla vaalikaudella on Kuopiossa panostettu voimakkaasti liikuntapaikkoihin. Ympärivuotiset ja saavutettavat liikuntamahdollisuudet kannustavat ja saavat kaupunkilaiset voimaan hyvin ja viihtymään. Korona ajoi suomalaiset voimalla luontoon, joten esimerkiksi niin Puijon latujen yhteyteen hankittavat kaupunkisukset kuin Maaningan Korkeakosken ulkoilureittien ylläpito ovat omiaan omiaan ruokkimaan ihmisten innostusta harrastukseksi. Kaupungissa toimii laaja ja monipuolinen joukko eri urheiluseuroja, jotka mm. Vehmersalmen Vesoista, Kupsiin ja salibandyseura Welhoihin liikuttavat kaupunkilaisia viikosta ja kuukaudesta toiseen. Kaupungin tavoitteeksi on asetettava Urheilugaalassa jaettava Vuoden liikkuvimman kunnan palkinto.