49 X Sallamaarit X Kuopio

 1. Äiti: pienelle, ihanalle pojalle. Elämän kaunein lahja ja tärkein kunniatehtävä. 
 2. Kuopio:  kotikaupunki. 
 3. Arki:  hyvä ja tasapainoinen on tavoite. Turvallinen ja sujuva elämä koostuu sen osista: kodista ja läheisistä, työstä, päiväkodista ja koulusta, vapaa-ajasta, ruokakaupoista ja niiden välillä reissaamisesta. 
 4. Vaikuttaminen: jokapäiväistä. Vaikuttamisesta on tullut intohimo ja tapa nähdä asioiden paremmin hoitamisen mahdollisuuksia.   
 5. Kiitollisuus: elämän keskeinen polttoaine. 
 6. Monipaikkainen:  sanoisin elämäntapa ja vähän myös asenne. Elämää on yhteen soviteltu jo 2012 vuodesta työn, perheen ja kodin kesken.  
 7. Varakansanedustaja: Savo-Karjalasta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 3596 äänellä. Ensimmäistä kertaa olin ehdolla eduskuntaan vuonna 2015. 
 8. Koko Kuopion puolesta: kaikille kaupunkilaisille on tarjottava laadukkaat peruspalvelut. Yhdenvertaisuus, huolenpito ja oikeudenmukaisuus päätöksenteon arvo-ohjeena takaa, että kaikkialla Kuopiossa on edellytykset hyvään arkeen. 
 9. Etätyö:  arki. Työpaikkani kotikonttori on Helsingissä. 
 10. Luottamus:  Suomen hyvinvoinnin ja menestyksen vahva perusta ja sen rakentaminen vaatii jatkuvaa työtä.  
 11. Hyvän puolella: Meistä jokaisella on vastuu yhteiskuntamme tunnelmasta. Luottamus on demokratiamme ja yhteisömme vahvin aines: sen rakentaminen on jokapäiväistä. 
 12. Se kotimainen:  poliittinen kotini Keskusta. 
 13. Paluumuuttaja:  kevät toi 2021 minut ja perheeni takaisin Savoon. Haluan olla mukana tekemässä Kuopiosta sellaista kaupunkia, minne ihmiset haluavat jäädä ja tulla toisaalta takaisin, vaikka elämä olisi vienytkin toisaalle.  
 14. Laku: superherkku, joka on muotoutunut näppäräksi jakotavaraksi. Lakupätkä on myös hyvä puheenmitta: joko me on tavattu lakun äärellä torilla? 
 15. Perhe on tärkein: kaikki kaikessa. Elämä tapahtuu yhdessä nauraen, jutellen ja touhuten.  
 16. Liikettä:  Viihtyisä ja elävä Kuopio sykkii elämää. Oppiminen, kulttuuri ja liikunta ovat tärkeä osa jokaisen hyvää elämää ja alueemme elinvoimaa. Niihin pitää olla mahdollisuus tulotasosta riippumatta.    
 17. Kierrättäminen:  ilmaston ja ympäristön puolesta tehtävä työ on sekä pieniä tekoja että suurempia innovaatioita. Ajattelen, että kaupungissa ympäristöarvojen on tulevaisuudessakin oltava ohjaava tekijä päätöksenteossa ja ekologisesta elämäntavasta on tehtävä kaupunkilaisille mahdollisimman helppoa: esimerkiksi katukuvassa roskapönttöjä ei voi koskaan olla liikaa.  Kierrätäthän sinäkin jo? 
 18. Kotimainen ruoka ja savolainen työ: kaksi lempijuttuani, joiden on korostuttava kaupungin hankinnoissa entisestään. Hankintaosaamiseen tulee panostaa, hankintoja tulee pilkkoa pienempiin osiin, prosessien on oltava läpinäkyviä ja päätöksenteossa on korotustuttava hinnan rinnalla laatutekijät.  
 19. #MeidänKuopio: kaupungin talousarvioon sisällytetään osallistuva budjetointi, jossa osa kaupungin varoista käytetään kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Unelmien Kuopio tehdään yhdessä.  
 20. 32: ikäni.  
 21. Kuopion tori: maailmankuulu kansallisylpeytemme. 
 22. Neljäs kerta kuntavaaliehdokkaana: lähes kolme kautta kuntapäätöksentekoa Siilinjärvellä. Nyt tähtäimessä ensimmäinen kausi Kuopiossa. Tule mukaan! 
 23. Savolainen vetovoima: toi meidänkin perheemme Kuopioon. 
 24. Arvot:  reiluus, inhimillisyys, luottamus.  
 25. Kuopio syö, tanssii, laulaa ja soi yhä enemmän: ravintola- ja kaupunkikulttuuri luo tunnelmaa ja lisää keskustan houkuttelevuutta. Minä ainakin haluaisin kulkea Kuopion torilta Kauppakatua pitkin satamaa kohti ja poiketa matkalla kakkupalaselle herkkubaariin, nähdä horisontissa siintävät ravintolalaivat ja kelluvat terassit. Napata matkalta kuplateen kojusta, hymyillä pop-up kioskia pitäville nuorille ja haistaa ravintolapäivän tuoksuja. Poiketa löytöjen perässä puistokirppikselle ja nauttia elävästä musiikista, naurusta ja tanssitaiteesta. Se kaikki on mahdollista, kun varmistamme kaupungissa yrittämisen ja tapahtumien järjestämiseen kevyen byrokratian sekä tilojen ja tapahtumapaikkojen saatavuuden. 
 26. Sosiaalisuus:  ihmiset ovat maailman paras asia! Toisiin tutustuminen on minulle luontevaa ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen on valttikorttini.   
 27. Kohtaaminen:  äiti Teresan sanoin älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä. 
 28. Luonne: määrätietoinen, inhimillinen, reipas, iloinen. Päätöksentekokykyinen ja ratkaisunhakuinen ote niin elämään kuin työhön.  
 29. Rohkeus: olla aidosti asioista jotakin mieltä.  
 30. Vuoden liikkuvin kunta: liikunta ja liikkuminen best! Kuluvalla vaalikaudella on Kuopiossa panostettu voimakkaasti liikuntapaikkoihin. Ympärivuotiset ja saavutettavat liikuntamahdollisuudet kannustavat ja saavat kaupunkilaiset voimaan hyvin ja viihtymään. Kaupungin tavoitteeksi on asetettava Urheilugaalassa jaettava Vuoden liikkuvimman kunnan palkinto. 
 31. Vastuullisuus: Päätöksenteossa keskeistä on vastuullisuus sen kaikissa muodoissa: on huolehdittava, että kaupungin asiat jäävät tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin mitä ne nyt ovat. Linja pätee niin talouteen, ympäristöön, kaupungin kiinteistöihin kuin palveluihinkin.   
 32. Armi Ratia:  Marimekko. Inspiraatio niin perustajansa, yrityksen tarinan & olemisen kuin vahvojen kuosien myötä. Kuten Armi on viisaasti sanonut:Täytyy unelmoida. Ja pitää erottua muista. 
 33. Kukat: olen käytännössä syntynyt kukkakauppaan, sillä äitini on kukkakauppias. Kukat ovat intohimo, harrastus ja rakkaus! Kotonamme on aina leikkokukkia ja kukat ovat minulle myös luonteva tapa lähestyä äänestäjiä. 
 34. Keskustelukulttuuri:  tarvitsemme yhteisöömme arvonpalautusta tapaan, jolla kohtelemme ja puhuttelemme toisiamme. Arvaa tilasi ja anna arvo toisellekin.  
 35. Kaveria ei jätetä:  reilu yhteiskunta ei tee niin jatkossakaan. Yhdessä on pärjätty ja menestyttykin.  
 36. Hyvinvointi:  poliittisen päätöksenteon on pyrittävä mahdollistamaan jatkuvasti ja kestävästi ihmisten parempaa vointia. 
 37. Kotiseutu: kaikista rakkain lähiyhteisö ja elämän juuret.  
 38. Savonia ammattikorkeakoulu: valmistuin tradenomiksi 2011.  
 39. UEF: toinen opinahjoni, josta vielä maisterin paperit haen. 
 40. Isä Camillo: lempiravintola, jonka raaka-aineissa maistuu tuoreus, upeus ja monesti myös Savo!  
 41. Lasten vilpitön ilo:  riemu pienistäkin asioista – sitä tarvitaan aikuisuuteenkin selvästi enemmän.  
 42. Haastaminen:  rohkeus kysyä, kyseenalaistaa ja olla toistakin mieltä. Rakentavasti ja asioita eteenpäin saattava kritiikki on minulle luonnollinen tapa toimia.  
 43. Yhteistyö yli puoluerajojen:  ainut tapa hoitaa maatamme kestävästi. Ja sovussa!  
 44. Tulevaisuuden usko:  on oltava Suomessa aina vahvempi kuin pelko ja epäluulo.  
 45. Savolainen: anna kaekkesvuan elä periks. 
 46. Julkiset hankinnat: vaikuttamisen kohteena hurjan mielenkiintoinen ja täynnä mahdollisuuksia. Päättäjien näkökulmasta myös alihuomioitu. Kuopio tekee ostopalvelusopimuksia vuosittain lähes 500 miljoonalla eurolla: useamman savolaisen ja kotimaisenkin toimijan olisi tärkeää päästä jättämään tarjous hankintoihin.  
 47. Vaalikoneet: ehdokkaille työläitä, mutta äänestäjille arvokkaita. Täyttäminen kannattaa molempia osapuolia! 
 48. Puijo: kaikille kaikkea (luonto, portaat, ladut, pesis, torni, ravintola, mäkihyppy, maisemat, pulkkamäki -noin muutamia mainitakseni), josta on pidettävä hyvää huolta ja vaalittava ympäristöä. 
 49. Minna Canth: todellinen supernainen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen edelläkävijä, jonka työn hedelmiä keräämme edelleen päivittäin. Kuopiolainen! Jokaisen tulisi perehtyä hänen tarinaansa.  
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin